Areskog & Bergqvist - Slutstationen in the group Labels / Malmö Inre at Bengans Skivbutik AB (3430643)

Areskog & Bergqvist - Slutstationen

€17.90
LP
In stock:
Item:
3430643
Facts Med skivan Slutstationen tar Sveriges svängigaste rytmsektion steget fram till mikrofonen - och visar upp en skimrande låtskatt. Med texter om missbruk, misslyckanden, intolerans och flyktbeteenden lyckas basisten Mattias Areskog och trummisen Markus Bergqvist göra dansanta poplåtar även av de mörkaste teman.

-För oss handlar den här skivan om att orka kämpa för det man tror på - även när livet känns som skit. Livet är för kort, komplicerat och viktigt för att slarva bort på låtar om hjärta och smärta.

Mattias Areskog och Markus Bergqvist har spelat med ett par av Sveriges mest kända och okända artister. Tillsammans eller var för sig har de hörts bakom namn som Marit Bergman, Friska Viljor, Anna Ternheim, Blackstrap, William the Contractor, Consequences och Brothers of End. För ett par år sedan gick de ner i Mattias källarstudio och bestämde sig för att skapa det sväng och den musik de burit i sina huvuden i alla år.

-Målet var att det skulle gå att dansa till alla låtar - särskilt de som hade mörkast texter. Därför började vi med att spela in det allra viktigaste, det vill säga trummor och bas. De låtar som inte svängde slängde vi i papperskorgen. De som blev kvar försökte vi att så försiktigt som möjligt krydda med andra instrument.

Texterna handlar om människor som tappat orken, som dukat under för sprit, uppgivenhet och åldersnojjor. Den krautigt discosvängiga Heja Sverige är en rasande uppgörelse med bilden av Sverige, med en refräng som riskerar att slå rekord i svart ironi. Men där finns också ett hopp och ett jävlar anamma som sällan hörs i svensk popmusik. Det Verve- och Neil Young-doftande öppningsspåret Sjunger och Svär öppnar med textraderna: "Gamla gubbar, inom musiken. Sitter här och gör dig besviken".

-Ju tyngre tema, desto viktigare blir det att det finns någon sorts humor och glöd i musiken. Och om man vill beröra andra människor måste man också våga blotta sig själv. Med den här skivan känns det som att vi har dragit ner brallorna till fotanklarna.
Article number:MI008
Artist:Areskog & Bergqvist
Barcode:7071245581923
Distributor:Bengans
Label:Malmö Inre
Media:LP
Release date:2018-10-05
Units in packaging:1
Year:2018
  • 1. Sjunger och svär
  • 2. Heja Sverige
  • 3. Tjacket
  • 4. Slå dig fri
  • 5. Vi kan flyga
  • 6. Håller tillbaks
  • 7. Om vi dör imorgon
  • 8. Sprit och svärta
  • 9. Hej lilla vän
Tracklist