Refused


REFUSED - WAR MUSIC
I början av augusti släppte Refused ‘Blood Red’, första singeln från deras kommande album ‘War Music’ och är en låt som rättframt och kompromisslöst manifesterar bandets politiska och musikaliska filosofi.

"I dagsläget befinner vi oss på tillbakagång. Vi som tror på en jämlik fördelning av ekonomiska medel, en ekologisk form av direktdemokrati, använder könsneutrala pronomen och ord som solidaritet, moraliskt ansvar, intersektionalitet och klasskamp. Vi som tror på Marx maxim: ’Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov’ har tvingats till regress, ned på alla fyra och blivit upptryckta mot väggen. Omgivna av fiender har vår rörelse stympats och våra rättigheter kränkts. Det har varit uppenbart rätt länge nu: solen håller på att gå ned över vår övertygelse.
Men vi är fortfarande av åsikten att kapitalismen är en cancersvulst Och vi tror fortfarande att den kan botas. Vi är fortfarande av åsikten att patriarkatet är en cancersvulst Och vi tror fortfarande att även den kan botas. Vi tror fortfarande på konstens förmåga att omvandla och utvidga människors medvetande. Vi tror fortfarande på att fullständigt utrota den rikaste procenten.
Blood red until we're fucking dead.
Let's go."
//Refused

Release: 18/10

- Ltd Edition Clear / Black Splatter Vinyl
- Ltd Edition Bright Red Vinyl
- Standard Black Vinyl
- CD Mintpack
Sorting:
Format:
1